In de jaren 70 start Jean-Pierre De Jans zijn handel in butaan, propaan, en LPG in Machelen-Zulte.  Een bloeiende zaak, maar zijn zoon Piet heeft geen interesse in gas. Hij is er van overtuigd dat de toekomst ligt in huisbrandolie. Hij richt zich dan ook tot de distributie van gasolie voor verwarming.
1970
 
1995
 

In 1995 richt hij samen met zijn echtgenote bvba Brandstoffen Dejap op en bouwt zijn eigen tankstation onder de merknaam Total.

Een paar maanden later investeert hij een nieuwe vrachtwagen van 20.000 liter om zijn bevoorradingen te verzekeren. Nadien volgen een aanhangwagen, een tweede vrachtwagen, een eerste chauffeur, een tweede chauffeur, …

Er volgen de laatste jaren ook nog overnames van verschillende verdelers van huisbrandolie in de regio: Nachtergaele Brandstoffen van Nazareth in 2006, Brandstoffen Neckebroek (Zwalm) en Naudts (Gentbrugge) in 2009.

Deze overnames zorgden er voor dat Piet zijn positie in de regio kon versterken.

Door hun ervaring in hun tankstation in Machelen-Zulte en omdat de markt op vlak van levering aan huis op zijn verzadigingspunt kwam, bouwde het koppel een nieuw service-station in Kruishoutem, dichtbij afrit 6 op de E17 tussen Gent en Kortrijk.

Aanvankelijk werd er een vergunning aangevraagd voor een station met shop en restaurant, maar deze werd geweigerd.  Enkele maanden later werd een nieuwe vergunning ingediend, maar dan enkel met diesel, gasolie extra, petroleum en AdBlue. Dus zonder restaurant en benzineaanbod. Deze vergunning werd wel goedgekeurd en de werken konden starten.
2006
 
2011
 

De eerste tanks werden begin juni 2011 geïnstalleerd. Na het bouwverlof leggen de aannemers de leidingen, wordt de luifel gebouwd, leggen ze de piste aan en worden de pompen geïnstalleerd.  Op 15 december 2011 is het tankstation operationeel.

Piet koos er voor om het tankstation onder de merknaam Texaco uit te baten, om zo concurrentie met een station in de buurt te vermijden. Ook was Texaco de concessie op het tankstation langs de E17, enkele kilometers verder, verloren en dat was natuurlijk een uitgelezen kans.

Het is een volautomatisch station, er is dus geen personeel voorzien.  Dankzij videobewaking ‘Big Brother’ wordt alles in de gaten gehouden.

Begin februari 2013 zijn er opnieuw veranderingen op til. De burelen verhuizen naar Kruishoutem. Er werd een overeenkomst gesloten om het Total tankstation in Machelen-Zulte te verhuren. Vanaf dan is alles operationeel vanuit Kruishoutem. 
2013
 
2014
 

In november 2014 gaat de Zaubeek Wash van start. Een Self Carwash met 4 boxen.

In april 2016 zijn de gloednieuwe kantoren afgewerkt en nemen we intrek in onze moderne kantoren en magazijnen. Van hieruit wordt nu ook een uitgebreider assortiment verdeeld van olie, benzine, AdBlue, verschillende soorten vetten, ….
2016
 
2017
 

In maart 2017 wordt er gestart met de bouw van een CNG-station, in samenwerking met Ecofillco. Eind juni 2017 is dit zelf volledig operationeel en kan er aardgas getankt worden, met auto’s en zelfs vrachtwagens.
Dejap partners
Website door [SinDo]