CNG

CNG (Compressed Natural Gas) of aardgas voor voertuigen is momenteel de schoonste en goedkoopste fossiele brandstof.

Wat is het verschil tussen hoog- en laagcalorisch gas?
Het verschil in gaskwaliteit is afhankelijk van de oorsprong van het aardgas. Aardgas dat ingevoerd wordt uit Nederland heeft een lagere calorische waarde dan aardgas dat ingevoerd wordt uit Zeebrugge.

Dit verschil in calorische waarde vertaalt zich evenredig in de autonomie van uw voertuig. Daarom ook dat de prijs van laag- en hoogcalorisch gas volgens dezelfde verhouding verschilt. Onze CNG is van hoogcalorische waarde.

Waarom is er een prijsverschil voor CNG?
De calorische waarde van aardgas hangt in België af van de plaats waar u zich bevindt. Met 1 kg hoogcalorisch aardgas kan u verder rijden dan met 1 kg laagcalorisch gas. Daarom verschilt de prijs van gas ook afhankelijk van waar u zich bevindt.

Wat is het verschil tussen LPG en CNG?
LPG staat voor liquified petroleum gas en komt niet in de natuur voor. Het is een vloeibaar nevenproduct dat ontstaat bij de raffinage van aardolie. LPG is schoner en goedkoper dan bezine of diesel, maar is minder veilig, minder milieuvriendelijk en uiteindelijk ook minder voordelig.

Aangezien aardgas lichter is dan lucht, mag u in België CNG-auto’s in ondergrondse parkings parkeren. LPG daarentegen is zwaarder waardoor ondergronds parkeren niet is toegestaan.

Beschikbaar bij ons in Kruishoutem! 

Dejap partners
Website door [SinDo]